Szülés utáni has

Szülés utáni has hatékony helyreállítása

A várandósság időszaka a legtöbb nőnek várakozással és örömmel teli. Új életet adni a legszebb dolog a világon, mégis egy hátulütője van talán a dolognak, ez pedig nem más, mint a szülést követően megváltozott test. Azok, akik a kilenc hónap alatt mértéktelenül ettek, nem foglalkoztak a testmozgással, gyakran meglepődve tapasztalják, hogy korábbi alakjuknak már nyoma sincs. Fontos lenne minden kismamának tudatosítania magában, hogy a trimesztereknek megfelelő testmozgás, a minőségi tápanyagok választása a mennyiség helyett, valamint a hidratálás és a bőrápolás nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy a szülés utáni has állapota ne jelentsen áthidalhatatlan problémát. Azok, akik intenzíven sportoltak a teherbeesés előtt, kétségtelen, hogy jobban megérzik a mozgás hiányát, de talán éppen ők azok, akik igyekeznek még a kilenc hónap alatt is figyelni az egészséges  életmód minden részletére. Tévhit azt gondolni, hogy a szülés után pillanatok alatt visszanyerhető az alak, ugyanis a plusz kilóktól való megszabadulás már önmagában sem egyszerű, és akkor még nem beszéltünk a striákról, valamint a bőr feszességének visszanyeréséről.

Szülés után nem egyszerű a fogyás

A legtöbb édesanya szembesül a rajtamaradt plusz kilókkal, és bár az új kis jövevény rengeteg teendővel jár, de éppen a vele töltött időszak arra is kitűnő lehet, hogy a fogyás szülés után meginduljon. Nincs rohanás a munkahelyre, helyette ott a baba, de okosan beosztva az időt minden további nélkül belefér a mindennapokba a mozgás. A táplálkozásra való odafigyelés ekkor már kizárólag Öntől függ, hiszen nem foghatja rá a pocaklakóra, hogy kell neki a tápanyag. Az étrend minőségi összetevőire, és naponta legalább 40-60 perc mozgásra figyelve gyorsan, látványos eredmények érhetőek el fogyás terén.

A lógó has problémája

Az édesanyák számára nem ismeretlenek a sok bosszúságot okozó striák, melyek kezdetben vöröses színű csíkok, majd idővel elhalványulnak, és fehéres-gyöngyházfényű árnyalatot vesznek fel. Természetesen bárkit érinthet a probléma, aki rövid időn belül szedett fel jelentős súlytöbbletet. Ezektől megszabadulni véglegesen lehetetlen, bár tény, hogy mozgással és testápolással halványíthatóak, vékonyíthatóak a csíkok, de az egyetlen megoldást a plasztikai műtét jelenti. Amennyiben már sikerült megszabadulnia a plusz kilóktól, előfordulhat, hogy lógó has marad utána, és a bőr feszessége finoman szólva is hagy maga után némi kívánnivalót. A hasplasztika lehetőséget kínál arra, hogy bőre újra a régi legyen, és ne okozzon esztétikai, higiéniai és pszichés problémákat a bőrnek ezen a területen kialakult állapota.

Ön számára is elérhető terhresség utáni lapos has

A terhesség utáni has helyreállításához elsőként mindenképpen megéri a mozgást választani, ám tény, hogy jelentős súlyfeleslegnél még a leadott kilók ellenére sem lesz a látvány olyan, mint amilyet szeretne. A bőr nehezen követi ugyanis a változásokat, és a felesleges, lógó rész eltávolítása kizárólag műtéti úton lehetséges. A hasplasztika ma már teljesen rutineljárásnak számít, a metszéseket pedig rejtetten ejti a sebész, hogy a hegek még a strandon se látszódjanak. A beavatkozás utáni előírások betartásával, a szorító ruha néhány héten át tartó viselésével, és a továbbiakban az egészséges életmódra való odafigyeléssel örökre búcsút mondhat a lógó hasnak, és minden vele járó kellemetlenségnek. Felkeltette érdeklődését a plasztikai sebészet ezen területe? Szeretne szülés után mihamarabb újra bomba formába kerülni? Kérje a legjobb szakemberek segítségét!

Oldalunkon összegyűjtöttük a szakma legjobb sebészeit, hogy Ön nyugodt szívvel választhasson közülük.

Válasszon orvost most!